Panierowane szaszłyki drobiowe

Panierowane szaszłyki drobiowe

Panierowane szaszłyki drobiowe

Przepis na : obiad

Proste szaszłyki drobiowe, marynowane w przyprawach i majonezie, panierowane i smażone na patelni. Bo pogoda na majowe grillowanie nie rozpieszcza 2-3 pojedyncze piersi z kurczaka 3-4 łyżki majonezu bułka tarta granulowany czosnek mielona papryka oregano sól, pieprz olej Oczyszczone mięso kroimy w średniej wielkości kostkę. Oprószamy granulowanym czosnkiem, mieloną papryką, oregano oraz solą i pieprzem. Dodajemy majonez, mieszamy. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut, a najlepiej na całą noc. Nast... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.