Jagodzianki z kruszonką

Jagodzianki z kruszonką

Jagodzianki z kruszonką

To już drugie jagodzianki na blogu. Poprzednie, z lukrem, bardzo przypadły Wam do gustu, ale sporo osób uznało, że jednak najlepsze jagodzianki to te z kruszonką. Postanowiłam to sprawdzić Faktycznie pycha! 500 g mąki pszennej 80 g cukru szczypta soli 7 g drożdży suchych 100 g masła 1/2 szkl. mleka 3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% 1 jajko Kruszonka: 90 g mąki pszennej 50 g cukru 50 g zimnego masła Dodatkowo: 350 g jagód 1 kopiasta łyżka maki ziemniaczanej 2 łyżki cukru trzcinowego 1 op. cukru wanilinoweg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.