POLENTA Z ZIELONYMI SZPARAGAMI, GROSZKIEM I BOBEM

POLENTA Z ZIELONYMI SZPARAGAMI, GROSZKIEM I BOBEM

POLENTA Z ZIELONYMI SZPARAGAMI, GROSZKIEM I BOBEM

  Proponuję Wam dzisiaj danie wegetariańskie z udziałem polenty i zielonych szparagów, groszu i bobu. Kaszę kukurydzianą czyli polentę można przygotować na wiele sposobów, dobrze łączy się z ratatouille, grzybowym ragoût, warzywami- świeżymi i mrożonymi,   można ją również podpiec w piekarniku. Przygotowanie: 20 min. Czas gotowania: 20 min.   Porcja dla 4 osób: ● 160 g kaszy kukurydzianej ● 1 pęczek zielonych szparagów ● 1 pęczek świeżej cebuli ● 200 g świeżego zielonego groszku ● 150 g świeżego o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.