PŁYWAJĄCE WYSPY (ÎLES FLOTTANTES)

PŁYWAJĄCE WYSPY (ÎLES FLOTTANTES)

PŁYWAJĄCE WYSPY (ÎLES FLOTTANTES)

Przepis na : deser

  Ten klasyk kuchni francuskiej to prosty, ale bardzo efektowny deser, często serwowany w restauracjach, nazywany również „les oeufs à la neige”, czyli „śnieżne jajka”. A skoro na polskim wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek, to czemu nie mielibyście ich również podać na słodko? Z kremem angielskim i karmelem to naprawdę wykwintny i pyszny deser. Gorąco zapraszam do wypróbowania przepisu tych, którzy go nie znają. Przygotowanie: 15 min. Czas gotowania: 20 min. Porcja dla 4-6 osób: ● 6 jajek ● 50 c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.