NEKTARYNKI W SYROPIE PORZECZKOWYM

NEKTARYNKI W SYROPIE PORZECZKOWYM

NEKTARYNKI W SYROPIE PORZECZKOWYM

Przepis na : deser

Latem najbardziej lubię desery z owocami, a wśród nich chyba najbardziej wszelkiego rodzaju chłodniki i owoce w syropie, podawane mocno schłodzone. Dlatego dzisiaj proponuję Wam taki właśnie owocowy deser z porzeczek i nektarynek, idealny na lato. Czas przygotowania:  15 min. Gotowanie : 40 min. Chłodzenie : 1 godz. Porcja dla 6 osób: ● 6 nektarynek ● 200 g kiści czerwonych porzeczek ● 300 g cukru ● 1 laska cynamonu Przygotowanie: Przygotuj duży rondel, taki, w którym zmieszczą się wszyst... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.