KREWETKI Z WOKA NA SŁODKO-KWAŚNO

KREWETKI Z WOKA NA SŁODKO-KWAŚNO

KREWETKI Z WOKA NA SŁODKO-KWAŚNO

KREWETKI Z WOKA NA SŁODKO-KWAŚNO Współczesna kuchnia francuska to także dania zainspirowane kuchniami całego świata, między innymi kuchnią azjatycką.   4 porcje Przygotowanie: 25 minut Gotowanie: 20 minut   Składniki: 500 g średnich lub dużych krewetek* 1 mango 4 cm korzenia imbiru 8 gałązek kolendry 2 ząbki czosnku 4 młode pory (lub kawałek dużego pora, białej części) 4 młode cebulki 1 łyżka oliwy z oliwek 1 mała papryczka chili Sól i pieprz   Z porów usuń wierzchnie liście, pokrój je na małe ka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.