CLAFOUTIS Z OWOCAMI JAGODOWYMI

CLAFOUTIS Z OWOCAMI JAGODOWYMI

CLAFOUTIS Z OWOCAMI JAGODOWYMI

Przepis na : deser

Clafoutis to bardzo popularny francuski deser z owoców zapiekanych w cieście przypominającym flan. Można je przygotować nie tylko ze świeżych, ale również z mrożonych owoców. Ja wybrałam mrożone truskawki, maliny i jagody HORTEX, i taka kompozycja smakuje świetnie, namawiam do Was do spróbowania tego kolorowego clafoutis, będącego zapowiedzią lata.   Przygotowanie: 20 min Pieczenie: 40 min Dla 6 osób: ● 150 g mrożonych truskawek bez szypułek  HORTEX ● 150 g mrożonych malin HORTEX ● 100 g mrożonych ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.