Szparagi zielone z masłem i nutą czosnku

Szparagi zielone z masłem i nutą czosnku

Szparagi zielone z masłem i nutą czosnku

W tym roku szybko pojawiły się szparagi w sklepach. Sezon na ten przysmak na ogół rozpoczyna się z początkiem maja a w tym roku wyszło jakoś inaczej. Dzisiaj polecam szparagi zielone ( mają te zaletę, że nie trzeba ich obierać ) z masłem i nutą czosnku. Składniki: Pęczek zielonych szparagów Mało klarowane 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Wykonanie: Jak już pisałam nie obieramy zielonych szparagów. Odłamujemy z nich tylko same dolne końcówki ( po zgięciu same doskonale wiedzą gdzie się odłamać ok 2... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Autor

Ewa Górska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szparagi, zielone szparagi, sosy, przekąska, surówka, przystawki, sałatki, przekąski, sałatka, szybkie przekąski, szybkie sałatki, szybka sałatka, przekąski na ciepło, smaczna sałatka

Inne przepisy z Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.