Pulpety siekane drobiowe w szafranowym sosie

Pulpety siekane drobiowe w szafranowym sosie

Pulpety siekane drobiowe w szafranowym sosie

Danie powstało z potrzeby chwili. Chciałam coś zmienić bo był to kolejny dzień w którym miał być kurczak na obiad. Dzięki temu powstało bardziej szlachetne danie niż początkowo zakładałam, gdyż szafran należy do najdroższej przyprawy świata. Nic dziwnego skoro powstaje z krokusów. Składniki: Filet z kurczaka ( pojedynczy, duży ) Szafran Bułka tarta 1 jajko Mleko Sól Biały pieprz Śmietana słodka 18% Mąka Bulion/woda Wykonanie: Szafran namaczamy w gorącej wodzie, kilka minut. Fileta z kurczaka siekamy drobno no... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.