Perliczka w sosie grzybowo – śmietanowym, marynowana w ziołach

Perliczka w sosie grzybowo – śmietanowym, marynowana w ziołach

Perliczka w sosie grzybowo – śmietanowym, marynowana w ziołach

Dzisiaj przy niedzieli proponuję coś bardziej odświętnego. Perliczkę można od czas do czasu kupić w sklepie sieciowym. Warto pokusić się aby to danie kiedyś zrobić. Zdecydowanie nie jest to kurczak. Zresztą sami oceńcie. Polecam. Składniki: 1 perliczka Szklanka suszonych grzybów 1 cebula Zioła dalmatyńskie Sól Masło klarowane 150 ml słodkiej śmietany Wykonanie: Perliczkę kroimy na kawałki ( podobnie jak kurczaka ). Przyprawiamy solą i ziołami dalmatyńskimi. Pozostawiamy na 30 minut do zamarynowania. Grzyby ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.