Pęczotto na sypko z sosem pietruszkowo – czosnkowym

Pęczotto na sypko z sosem pietruszkowo – czosnkowym

Pęczotto na sypko z sosem pietruszkowo – czosnkowym

Wszyscy wiemy, że kasze są zdrowe, ale zbyt często nie goszczą na naszych stołach. I to błąd. Odpowiednio ugotowany pęczak jest pyszny. Można nim zastąpić typowe ziemniaki do obiadu. A ugotowanie go na sypko jest dziecinnie proste trzeba się tylko trzymać kilku zasad. Składniki: 250 ml pęczaku 500 ml wody 1 łyżeczka masła Sól Sos: Pęczek natki pietruszki 2 ząbki czosnku 150 ml jogurtu naturalnego ( gęsty ) 50 ml majonezu light Sól Pieprz Ewentualnie odrobina cukru Wykonanie: Pęczek przepłukujemy wodą, wsypujemy do garnk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.