Kasza jaglana z jabłkiem i miodem w anyżowym aromacie

Kasza jaglana z jabłkiem i miodem w anyżowym aromacie

Kasza jaglana z jabłkiem i miodem w anyżowym aromacie

Przepis na : deser

Dzisiaj przedstawiam dietetyczny deser na bazie kaszy jaglanej. Kaszę jaglaną można wykorzystywać do dań słodkich jak i słonych. Tym razem proponuję na słodko. Może się skusicie. Składniki: / na dwie porcje 65 g suchej kaszy jaglanej 170 g obranego jabłka 25 g miodu ½ łyżeczki anyżu Wykonanie: Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Od czasu do czasu mieszamy. Gdy kasza „wypije” nadmiar wody ( jeżeli mamy za dużo wody możemy ją odparować, ale należy pamiętać o mieszaniu aby się nie przypali... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.