ESPADA W ROLI GÓWNEJ Klika słów o kuchni maderyjskiej

ESPADA W ROLI GÓWNEJ Klika słów o kuchni maderyjskiej

ESPADA W ROLI GÓWNEJ Klika słów o kuchni maderyjskiej

zdj. nr 1 Madera to wyspa wiecznej wiosny. Położony z dala od Europy fragment Portugalii o niepowtarzalnym uroku – pełen zieleni, fantastycznych krajobrazów i niepowtarzalnych kulinarnych doznań. Z pełną świadomością, że poznaliśmy tą kuchnię tylko fragmentarycznie i wybiórczo podzielę się z wami kilkoma na gorąco pisanymi refleksjami. W wyspiarskim menu królują oczywiście ryby. Na ich czele miejscowa unikalna espada ( zdjęcie nr 1 ), czyli pałasz atlantycki. Endemicznie występująca tu ryba, z wyglądu niezbyt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.