Sos tatarski z jajkiem- tartar sauce with egg.

Sos tatarski z jajkiem- tartar sauce with egg.

Sos tatarski z jajkiem- tartar sauce with egg.

 Sos tatarski jest dodatkiem do śledzi, jajek , dań mięsnych itd. Dzisiaj proponuję wersję francuską- gdzie dodajemy roztarte ugotowane na twardo żółtko I pokrojone drobno białko. Myśle , że kazdy z nas ma swój sposób na sos tatarski I dzisiaj przed świętami chcę przedstawić mój :Zaczynamy Składniki:8 łyżek majonezu4 ogórki konserwowe1 jajko4-5 szczypiorkówsól , pieprz1 łyżeczka chrzanu2 łyżeczki soku z cytrynyWykonanie:Do majonezu dodajemy bardzo drobno pokrojony ogórek, szczypior, żółtko z jajka kru... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Edyty

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Autor

SmakiEdytySmakiEdyty

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, sos do jajek, przepisy na święta, ogórki, majonez, śledź, cytryna, ogórki konserwowe, dania mięsne, francuskie, dipy, wielkanoc, jajka na święta, śledzie w sosach, sos mięsny, sposoby na jajko

Inne przepisy z Smaki Edyty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.