Carbonara trochę inaczej- a'la Edyta

Carbonara trochę inaczej- a'la Edyta

Carbonara trochę inaczej- a'la Edyta

Przepis na : obiad

 Carbonara pochodzi z Włoch, a dokładnie swe korzenie ma w  Rzymie. Zwykle używa się makaronu spaghetti, fetuccinne lub rigatoni . Stworzona nie tak dawno, bo w połowie XX wieku. Pierwszy opis carbonary możemy znależć po wojnie , kiedy Włosi jedli dużo jajek I boczku dostarczonego przez żołnierzy amerykańskich. Dzisiejszy obiad został trochę przeze mnie zmieniony. Wiem, wiem...Włosi nie przebaczają takiej profanacji ...ale co się nie robi by urozmaicić domownikom posiłku... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Edyty

Autor

SmakiEdytySmakiEdyty

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, makarony, boczek, jajko, ser żółty, piersi, pierś, kurczak, pierś kurczaka, makaron spaghetti, spaghetti, czosnek, włoska, kurczak z boczkiem, pierś z kurczaka, pietruszka, obiad, kurczak z czosnkiem, makaron z serem, kurczak z makaronem, kurczak makaron, masło czosnek, kurczak z serem, makaron smażony, szybki kurczak, makaron na obiad, obiad z makaronem, gotowany kurczak, smażony ser, spaghetti carbonara

Inne przepisy z Smaki Edyty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.