Jabłecznik z chrupiącą bezą

Jabłecznik z chrupiącą bezą

Jabłecznik z chrupiącą bezą

Jabłecznik lub inaczej szarlotka to francuski wyrób cukierniczy, jednak w Polsce jest jednym z najpopularniejszych ciast. Podobnie u mnie w domu uwielbiamy szarlotki w każdym wydaniu. Dzisiaj wersja z chrupiącą, cytrynową bezą. Ilość cukru w kruchym cieście można zwiększyć do 100g, jednak ze względu na słodką bezę lepiej zastosować mniejszą ilość (u mnie 2 łyżki). Podobnie w masie jabłkowej cukier stosujemy wg uznania lub w zależności od rodzaju jabłek. Polecam, szczególnie na świąteczny stół :) Jabłecznik z chrupiąc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojej kuchni

Autor

Paulina Kubasiak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, tarta, jabłecznik, szarlotka, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, świąteczne przepisy, francuskie, bez pieczenia, ciasta z jabłkami, ciasta z masa, ciasto cytrynowe, jabłka prażone, ciasto francuskie, ciasto francuskie, tarta z jabłkami, tarta na słodko, szarlotka z jabłkami

Inne przepisy z Smak mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.