Sałatka ryżowa z ogórkiem, szynką i kukurydzą

Sałatka ryżowa z ogórkiem, szynką i kukurydzą

Sałatka ryżowa z ogórkiem, szynką i kukurydzą

Lekko czosnkowa, delikatna, świeża sałatka z brązowym ryżem,  ogórkiem, kukurydzą konserwową, szynką i koperkiem. Składniki: 100 g ryżu brązowego (polecam Skworcu ) 1 długi świeży ogórek puszka kukurydzy konserwowej 200 g szynki konserwowej w plastrach duża garść pokrojonego koperku 3 ząbki czosnku 3 czubate łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie (ryż brązowy gotujemy około 35 minut). Ogórka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Szynkę kroimy na małe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu

Warto przeczytać

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.