Młoda kapusta z boczkiem i koperkiem

Młoda kapusta z boczkiem i koperkiem

Młoda kapusta z boczkiem i koperkiem

Wiosna, wiosna, ach to ty. Świeży koperek i młoda kapusta... Pyszne. Składniki: średnia kapusta (około 2,5 kg) 20 dag świeżego boczku wędzonego 1 duża cebula 15 ziaren ziela angielskiego 5 listków laurowych 1/2 pęczka świeżego koperku sól pieprz Wykonanie: Od boczku odkrajamy skórkę i kroimy go w kostkę. Skórki nie wyrzucamy, tylko wrzucamy do kapusty na czas gotowania. Odda potrawie swój aromat. Kapustę szatkujemy i przekładamy do dużego garnka. Wrzucamy ziele angielskie, listki laurowe, skórkę z boczku. Całoś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.