Makaron z podsmażanymi szparagami i pieczarkami

Makaron z podsmażanymi szparagami i pieczarkami

Makaron z podsmażanymi szparagami i pieczarkami

Wiosna szparagami pachnie. Zachęcam Was do zrobienia makaronu ze szparagami i podsmażanymi pieczarkami. Wszystkie składniki, w tym daniu, przejmują nutę smakową od szparagów.  Składniki (2 porcje): 500 g pieczarek pęczek zielonych szparagów około 3 łyżki oliwy extra vergine sól pieprz 40 g masła 200 g makaronu fusilli (świderki) Przygotowanie: Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy na niewielkie, ale grube kawałki. Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki, obieramy końce i kroimy na mniejsze ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.