GRZYBY MARYNOWANE, W ZALEWIE OCTOWEJ

GRZYBY MARYNOWANE, W ZALEWIE OCTOWEJ

GRZYBY MARYNOWANE, W ZALEWIE OCTOWEJ

  Ciąg dalszy tegorocznych przetworów z grzybów. Był już przepis na suszenie grzybów, teraz przedstawiam Wam przepis na grzybki marynowane, czyli grzyby w zalewie octowej. Niestety mimo owocnych zbiorów w tym roku, borowików znaleźliśmy niewiele. Ale nic, malutkie czarne łebki w occie też są pyszne. By były jaśniejsze (straciły trochę swój ciemny kolor) obgotowuję je dwukrotnie, tzn. gotuję kilka minut w jednym garnku a następnie przekładam do drugiego i zalewam świeżą wodą. Łączny czas gotowania to ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Smaczne Zdrowe

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.