Konfitura pomidorowa z goździkami i kolendrą

Konfitura pomidorowa z goździkami i kolendrą

Moja spiżarnia została wzbogacona przepyszną konfiturą z pomidorów. Czerwone skarby zamknięte w słoiku. Najlepiej sprawdzają się tu mięsiste pomidory, np. bawole serca lub malinowe. Nie można się oderwać od tej konfitury taka pyszna. Taką konfiturę robiła nam moja babcia, tylko że ona dodawała tylko cynamon. Skórka z jabłka to naturalna pektyna i tak właśnie robiła moja babcia. dojrzałe mięsiste pomidory ( bawole serca, malinowe ) 2 kg cukier 800 - 900 g goździki ok.40 sztuk ziarna kolendry 2 łyżeczki ( lub...

Czytaj dalej na blogu Smaczne moje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.