Gołąbki oszukańce

Gołąbki oszukańce

Gołąbki oszukańce

Żarłoczki bardzo lubią gołąbki. Jednak zdecydowanie wolą farsz i sos a najmniej kapuściany szlafroczek. Dlatego zrobienie gołąbków bez zawijania jest tutaj doskonałym pomysłem. Nie mają czego odkładać na bok i chętnie wszystko zjadają. Tylko czy to jeszcze są gołąbki ? Może to tylko kotlety z kapustą ? ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gołąbki, sosy, kotlet, kotlety, mięso, warzywa, kapustą, kotlet z kapusty

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Margarytka, 15 stycznia 2013 11:24:47

U nas nazywają się leniwce :-) Dawno nie robiłam, a miałam przepis jeszcze na starym blogu... Dzięki za przypomnienie, chyba je machnę lada dzień :-)

Kasia, 15 stycznia 2013 11:38:01

To są gołąbki - leniwe. ;) Wyglądają super-apetycznie i jaki udany sosik, nawet na zdjęciu jego aksamitność widoczna!P.S. Dziękuję za pamięć, Pyzia! :) I przepraszam za tyle czasu niepisania do Ciebie... :(

grazyna, 15 stycznia 2013 11:46:43

Moja Rodzinka ma tak samo i dlatego często takie robię :)Twoje pysznie wyglądają !

Iza Kulińska, 15 stycznia 2013 12:01:08

takie bardzo leniwe to nie są - same się nie zrobią :)

Iza Kulińska, 15 stycznia 2013 12:01:59

Kasiu, ależ miło Cię widzieć :) odzywaj się, kochana, częściej - tęsknię za wspólnym gotowaniem !!!

Iza Kulińska, 15 stycznia 2013 12:02:41

czyli to nie tylko moi tacy dziwni :) jak można nie lubić kapusty ???

Kasia, 15 stycznia 2013 12:15:58

Och, moje dziecko lubi kapustę, ale chyba tylko poszatkowaną, bo do teraz (studentka świeżo upieczona) ściąga kapustę z gołąbków! :/ Jak mnie to drażni! :D

Margarytka, 15 stycznia 2013 12:18:41

A szkoda :-)

Lola, 15 stycznia 2013 12:24:04

Fajne te oszukańce!! Nazwa jak zwykle trafiona w 100%:)))

PATI197799, 15 stycznia 2013 12:42:32

My nazywamy je gołąbkami bez zawijania. Bardzo je lubimy :)

Iza Kulińska, 15 stycznia 2013 13:10:18

w sumie też bardzo trafna nazwa :)

Iza Kulińska, 15 stycznia 2013 13:11:00

mój Młody też tak robi i też mnie to wkurza :)

Iza Kulińska, 15 stycznia 2013 13:11:28

pozdrawiam :)

Iza Kulińska, 15 stycznia 2013 13:12:11

chociaż - jeśli już to wolałabym żeby same zrobiły się te zawijane, tradycyjne :)

Kama, 15 stycznia 2013 14:05:27

Ooooooooo dawno nie jadłam!Palce lizać! Zrobię, tylko wersję light :)

Aleksandra, 15 stycznia 2013 14:06:14

A ja wolę kapustę :) zdecydowanie, ja jestem z tych co odkładają farsz :)

Iza Kulińska, 15 stycznia 2013 14:12:48

no to witaj w klubie :)

Iza Kulińska, 15 stycznia 2013 14:13:16

Kama, rób jaką chcesz byle smacznie było :)

mazionta, 15 stycznia 2013 14:54:23

Ja dziś kupiłam mięso- kupiłam kapustę z myślą właśnie o takich oszukanych gołąbkach! Dziękuje za przepis na dziś!

Izabela, 15 stycznia 2013 14:55:50

Widzę Iza ,że się doskonale zgrałysmy , u mnie na stole dziś to samo :)pozdrawiam

boregi, 15 stycznia 2013 15:21:50

Ja też z gołąbków najbardziej lubię kapustę :) Ale takie bez zawijania też lubię, moja teściowa robi przepyszne !

Katarzyna Król, 15 stycznia 2013 16:22:28

Uwielbiam gołąbki.W takiej postaci jeszcze nie jadłam. Zrobię na pewno :) :) :)Tym czasem pozdrawiam i zapraszam do siebie :)http://kasinkowe-gotowanie.blogspot.com/

Anonymous, 15 stycznia 2013 16:46:15

Pani Izo od kiedy znalazłam pani blog to nie mogę się od niego oderwać super przepisy!Jedzonko,że palce lizać!!Dużo inspiracji co by tu ugotować:) Zamiast pytać rodzinki co by zjedli otwieram Pani bloga:)POZDRAWIAM!!Alutka

Iza Kulińska, 15 stycznia 2013 18:21:13

Alutko, zaglądaj do mnie kiedy tylko masz ochotę :) dziękuję za miłe słowa :)

Iza Kulińska, 15 stycznia 2013 18:22:15

również pozdrawiam Kasiu, na Twojego bloga zajrzę na pewno :)

Iza Kulińska, 15 stycznia 2013 18:25:05

ja lubię ogólnie kapustę i wszystko z kapustą :)

Iza Kulińska, 15 stycznia 2013 18:25:33

może jakaś Izabelowa telepatia ? :D

Iza Kulińska, 15 stycznia 2013 18:26:05

ja już zastanawiam się na kolejnymi - ale następnym razem tradycyjne zrobię :)

Iwona, 15 stycznia 2013 19:21:45

u mnie na odwrót..najpierw kapucha a póżniej farsz:)))

goszkaola, 15 stycznia 2013 19:38:51

Swietny przepis, na pewno niedlugo wyprobuje. :)Robie golabki z kapusty wloskiej z sosem pomidorowym (golabki zalewam sokiem pomidorowym i do piekarnika!) :) Najlepsze odsmazone na patelni! :)Pozdrawiam!

kaczodajnia.blogspot.com, 15 stycznia 2013 20:27:46

No właśnie, też się zawsze nad tym zastanawiałam. Dla mnie chyba jednak kotlety, bo ja tradycjonalistka trochę jestem ;) Na szczęście nie mam z tym problemu bo moja rodzinka uwielbia klasyczne gołąbki koniecznie zawinięte w kapustę ;)

Iza Kulińska, 15 stycznia 2013 20:40:48

ja mogę oddać farsz za kapustę :)

Iza Kulińska, 15 stycznia 2013 20:41:41

moi z kapustą włoską to już wcale nie chcą... a zapiekać jakoś nie próbowałam, może kiedyś :)

Iza Kulińska, 15 stycznia 2013 20:42:24

Asiu, a robić lubisz ? ja nie bardzo, ale jak już to wielki gar szykuję :)

najsmaczniejsze.pl, 15 stycznia 2013 22:24:13

No i teraz zrobiłam się głodna. Uwielbiam te kotlety - gołąbki :) Czas najwyższy zrobić, bo same się nie zrobią :)

oliwek, 16 stycznia 2013 00:40:49

i ta wersja gołąbków najbardziej mi odpowiada ;) Podobnie jak Twoja rodzina zawsze ściągałam kapustę. Gołąbków nie robiłam, nie robię i robić nie będę. Ale Twoją wersją gołąbkowych kotletów chętnie wypróbuję.zachwycił mnie ten sernik piętro niżej!!!

Iza Kulińska, 16 stycznia 2013 10:09:32

no niestety . . . tak dobrze to nie ma :)

Iza Kulińska, 16 stycznia 2013 10:10:48

Oliwek, a ja czasami się przełamuję chociaż nie bardzo lubię je robić - jednak nagrodą jest pyszne jedzenie i to od razu na kilka dni :D na serniczek serdecznie zapraszam :)

Hania-Kasia, 16 stycznia 2013 10:19:12

Izo, niezależnie od tego, czy to jeszcze gołąbki, czy już kotlety, wyglądają super apetycznie. Chętnie zaopiekowałabym się zawartością talerza widocznego na zdjęciu.

Justyna Bąk, 16 stycznia 2013 10:28:25

to jest wersja gołąbków dla tych którzy nie lubią kapusty:)

kuchnia Leny, 16 stycznia 2013 12:44:50

A u nas nie wiem skąd taka nazwa, ale to są zawsze gołąbki po poznańsku!Często się zastanawiałam nad ich nazwą bo ani to bardzo tanie ani mało pracochłonne ale tak zostało i jest! Osobiście wole tradycyjne!:)

Marzena, 16 stycznia 2013 12:50:19

Gołąbki faktycznie dla leniwych:-) Pani Izo ostatnio zachwycamy się pani sałątką śledziową z burakami. Na Wigili to było danie nr 1. Nie było okazji o tym napisać, a bardzo chciałam. Przepraszam, że w tym wątku;-)Pozdrawiam serdecznie:-)

Iza Kulińska, 16 stycznia 2013 16:59:40

też mi się wydaje, że jak zwał tak zwał a najważniejsze żeby smacznie było :)

Iza Kulińska, 16 stycznia 2013 17:00:24

taki sposób na oszukanie tych osób :)

Iza Kulińska, 16 stycznia 2013 17:00:53

tej nazwy nie znałam, ciekawe skąd się wzięła ?

Iza Kulińska, 16 stycznia 2013 17:01:36

Marzena, cieszę się, że sałatka ma powodzenie :) Również serdecznie pozdrawiam :)

oliwek, 16 stycznia 2013 19:56:11

zapisałam sobie już link :)

kuchnia Leny, 17 stycznia 2013 12:15:36

Prawdę mówiąc nie wiem!Dawno temu dostałam przepis na takie gołąbki od sąsiadki na kartce z nagłówkiem GOŁĄBKI PO POZNAŃSKU i tak zostało Sąsiadka z tego co wiem to nie pochodziła z Poznania pewnie tez nie wiedziała i nie zastanawiała się nad ich nazwą. Ja myślę że to z oszczędności w zawijaniu kapustą ha ha :)Poznań podobno słynie z oszczędności:)

Iza Kulińska, 17 stycznia 2013 12:23:03

hahahaha :D może właśnie dlatego :)

Mad, 17 stycznia 2013 13:42:54

Świetny pomysł na mielone mięso. Ale ja też wolę prawdziwe gołąbki i mogłabym wyjadać z gara samą kapustę ;) Pozdrawiam!

Iza Kulińska, 17 stycznia 2013 13:47:21

raz takie raz inne i jest odmiana :)

Anonymous, 17 stycznia 2013 20:45:58

ja też ! polecam gołąbka (ale tego zawijanego ;) odsmażyć na masełku, wtedy kapusta sie tak super przypiecze, pieknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje :)

Iza Kulińska, 17 stycznia 2013 21:04:38

znam, znam - pychota :)

aga, 18 stycznia 2013 11:51:01

Jak zwał, tak zwał. Ważne, że są pyszne. Moje pociechy również je uwielbiają.

Iza Kulińska, 18 stycznia 2013 12:47:32

wiedzą co dobre :)

Anonymous, 20 stycznia 2013 18:36:33

Nie znałam tej wersji gołąbków. U nas dodaje się poszatkowaną i sparzoną białą kapustę oraz suchy ryż (cygańskie gołąbki). Muszę koniecznie wypróbować ten przepis, tym bardziej, że nigdy nie wiem do czego wykorzystać dół kapusty pekińskiej, bo moja chimeryczna rodzina nie chce jej jeść. Pozdrawiam Iwona P.

Iza Kulińska, 20 stycznia 2013 20:33:40

ja ryżu nie daję bo mąż lubi sos z ziemniakami a pekińska szybciej się gotuje niż biała więc szybciutko

Christopher, 22 stycznia 2013 10:24:20

Bardzo lubię gołąbki w kapuście,ale dzisiaj zrobię na obiad te z kapustą w środku.Pozdrawiam Christopher

Iza Kulińska, 22 stycznia 2013 10:41:02

Christofer, na pewno zrobisz jak zwykle wyśmienite i pięknie wyglądające danie - ja jestem tylko kucharką domową :)

Agnieszka Torbiak, 22 stycznia 2013 13:49:50

Pani Izo zrobilam wczoraj na obiad te pyszne kotleto-golabki i wyszly przepyszne:) dziekuje za przypomnienie tak wspanialego przepisu i zapraszam na moj blog i ocene kotlecikow:)

Iza Kulińska, 22 stycznia 2013 22:44:51

oj jak mi miło :) już lecę oglądać :)

Agnieszka Torbiak, 23 stycznia 2013 09:59:04

Przepraszam Pani Izo ,ale jesli spojrzy Pani jeszcze raz na moj wpis to zobaczy Pani ze jest podane.zrodlo skad zaczerpnelam przepis. Jest podany Pani blog. Przepraszam jesli urazilam :/ ja zawsze podaje zrodlo skad wzielam przepis. Nie podaje dokladnie strony z przepisem a tylko ogolny link do strony autora przepisu. Przepraszam jeszcze raz..

Iza Kulińska, 23 stycznia 2013 15:16:32

co dalej nie zmienia faktu, że wstawiłaś sobie mój przepis na bloga metodą kopiuj wklej nie pytając mnie o zgodę. Czy to tak trudno kilka zdań napisać samemu ? nie podoba mi się takie postępowanie bo ja poświęciłam trochę czasu żeby przepis napisać a Ty poszłaś na łatwiznę. Korzystanie z czyjegoś przepisu i gotowanie według niego to jedno a kopiowanie go słowo w słowo to zupełnie co innego - ja nie wykorzystuję czyjejś pracy . . .

Agnieszka Torbiak, 23 stycznia 2013 16:53:34

przepraszam i juz poprawiam

http://cynamon.net.pl, 29 stycznia 2013 13:03:36

Zakochałam się w Twoich przepisach. Wszystko wygląda tak pięknie...

Iza Kulińska, 29 stycznia 2013 14:16:25

bardzo mi miło Cię gościć :)

Anonymous, 1 marca 2014 06:37:52

baby spokojnie dajta sobie pyszczka i zgoda.