Dorsz smażony z pieczarkami i pomidorami

Dorsz smażony z pieczarkami i pomidorami

Dorsz smażony z pieczarkami i pomidorami

Ryba na obiad to dobry pomysł na pyszne danie. U nas pojawia się niekoniecznie w piątek. Przygotowuję ją wtedy kiedy mamy na nią ochotę i gdy uda się kupić świeżą. W wielkim mieście to drugie wcale nie jest takie oczywiste. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dorsz, pomidor, ryba, pieczarki, ryby, obiad, pomysł na obiad, pieczarki do obiadu, ryby smażone, drugie danie

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
30-ileś, 6 marca 2014 16:33:20

fajny przepis, dziś już wszystko kupiłam i jutro robię :) tylko do tego octu balsamicznego jestem słabo przekonana, ale może jak się trochę zredukuje, to jakimś cudem mi podpasuje :)a może zwykły winny dodam, jak myślisz Pyzo??

Justyna Żak, 6 marca 2014 16:36:59

danie wygląda bardzo kusząco:)

Iza Kulińska, 6 marca 2014 19:25:24

zwykły winny jest bardziej kwaśny według mnie, nie ma tej głębi smaku jak balsamiczny, ale próbuj - tylko nie wlewaj od razu takiej samej ilości - zacznij od łyżki i próbuj sosu - po dosłodzeniu dla zbalansowania smaków powinien być winno słodkawy - nie będzie go też dużo, jedynie trochę do skropienia dania

Iza Kulińska, 6 marca 2014 19:25:51

i jest bardzo smaczne :)

mamamarzynia, 6 marca 2014 19:29:12

Pani Izo, i potrawa, i zdjęcie to mistrzostwo!

30-ileś, 7 marca 2014 18:05:15

dodałam balsamiczny jednak i nie żałuję :) pyszne danie, za octem balsamicznym teoretycznie nie przepadam, ale chyba zacznę powoli zmieniać zdanie :)

Iza Kulińska, 7 marca 2014 19:03:29

bardzo się cieszę, że smakowało - czasami składnik sam w sobie nie jest smaczny no bo jak ocet może smakować ? ale już w połączeniu z innym rzeczami podkreśla ich smak i pokazuje własne pyszne oblicze