Dorsz na boczniakach, z orzechami i marchewką

Dorsz na boczniakach, z orzechami i marchewką

Dorsz na boczniakach, z orzechami i marchewką

Dorsz - pyszna ryba o białym mięsie rozpadającym się na płatki. Jedna z moich ulubionych. W nadmorskich smażalniach podawana zwykle smażona w panierce co lubię, ale miałam ochotę na coś innego. Swojego dorsza usmażyłam tylko doprawionego i podałam z pysznymi dodatkami. Wyszło bardzo smakowite danie - polecam ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dorsz, orzechy, marchewka, ryba, grzyby, ryby, ryby smażone

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Karmel-itka., 24 stycznia 2014 11:58:17

Pyza! ale Twój dorsz świetnie wygląda. aż woła z tego talerza "zjedz mnie, zjedz!".bardzo lubię dorsza, ale szczerze, jeszcze nie łączyłam go z grzybami. a grzybów z orzechami.

Anonymous, 24 stycznia 2014 12:10:46

o widzisz :) ostatnio zrobiłam dorsza z pieczarkami (to też moja ulubiona ryba) i bardzo mi smakował. chętnie wypróbuję Twoją wersję z boczniakami..... no bardzo, bardzo mi się podoba. kulinarny oliwek

bryssska, 24 stycznia 2014 12:14:06

bardzo apetycznie wygląda, i takie żywe kolory, :-)

Iza Kulińska, 24 stycznia 2014 13:45:04

orzechy z grzybami ładnie do siebie pasują a to wszystko do ryby też, przynajmniej my tak lubimy :)

Justyna Żak, 24 stycznia 2014 17:22:02

pysznie wygląda bardzo ładnie i apetycznie wygląda:)