Cukier fiołkowy

Cukier fiołkowy

Cukier fiołkowy

Przepis na : deser

Większą część niewielkiej ilości fiołków jakie mi się trafiły wymalowałam białkiem, ocukrzyłam i wysuszyłam. Fiołki w cukrze będą ciekawą ozdobą ciast. Tę odrobinę jaka mi została, najmniejszych, przerobiłam na fiołkowy cukier - będzie dodatkiem do deserów albo herbaty. Na razie zachwycam się jego delikatnym liliowym kolorem i pięknym zapachem. A przygotowanie trwa zaledwie kilka minut i jest bardzo proste.Pomysł znalazłam u Elizy ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciekawe przepisy, cukier, proste i szybkie przepisy, ciasto, desery, deser, ciasto z białek , prosty deser, proste ciasto

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Shine Rose, 7 kwietnia 2014 19:34:52

Proste a jakiego uroku doda świątecznym słodkościom :D

Anonymous, 9 kwietnia 2014 12:24:58

Zrobiłam, ale wyszedł mi prawie puder i teraz się zastanawiam do czego go zużyć :)Iwona

Iza Kulińska, 9 kwietnia 2014 12:28:46

mój też jest drobny bo użyłam drobnego cukru - używam do posypywania ciastek, ciast, deserów, można nim posłodzić herbatę...