Botwinka z rzodkiewkami kiszona/fermentowana w maślance

Botwinka z rzodkiewkami kiszona/fermentowana w maślance

Botwinka z rzodkiewkami kiszona/fermentowana w maślance

Przepis na : obiad

Botwina i inne, młode warzywa kiszone /fermentowane w maślance to hit tego lata. Wystarczy warzywa zalać naturalną maślanką, dodać trochę przypraw i zostawić w temperaturze pokojowej żeby zadziałała magia. Bo kiszenie jest magiczne. Proces fermentacji powoduje, że warzywa "psują się", a przecież powstają z tego pyszne rzeczy. Wielu ludzi na świecie dziwi się nam, że lubimy takie "zepsute" ogórki. A ja nie wyobrażam sobie życia i swojego menu bez kiszonej kapusty i tych ogórków. ROZWIŃ I... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, buraki, kapustą, kapusta kiszona, obiad, sałatka, sałatki, przetwory, ogórki kiszone, sałatka do obiadu, smaczna sałatka, sałatka z buraków, pyszna sałatka

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.