Owsiany kisiel pomarańczowy z miechunką. Bogactwo witaminy C.

Owsiany kisiel pomarańczowy z miechunką. Bogactwo witaminy C.

Owsiany kisiel pomarańczowy z miechunką. Bogactwo witaminy C.

Przepis na : deser

Uwielbiam pomarańcze i owsiankę. Dziś proponuję Wam połączenie tych smaków. Owsiany kisiel pomarańczowy z miechunką, to bogactwo witaminy C, tak niezbędnej w okresie zimowym. Grypa panuje wszędzie. Warto się wzmacniać naturalnymi środkami. Witaminę C znajdziecie zarówno w soku pomarańczowym, jak i miechunce. Miechunka peruwiańska, to nie tylko źródło witaminy C, ale także błonnika, tiaminy, potasu, fosforu, magnezu i żelaza. Warto ją wprowadzić do diety. A wracając do przepisu… Przygotowanie zajmie Wam d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkie okruszki

Warto przeczytać

Dlaczego warto jeść owsiankę?

Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Rewelacyjny wpływ płatków owsianych na zdrowie i urodę

Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.