Miód spadziowy – wyjątkowa słodycz natury

Miód spadziowy – wyjątkowa słodycz natury

Miód spadziowy – wyjątkowa słodycz natury

Miód spadziowy to rodzaj miodu, który nie powstaje z nektaru kwiatów, lecz ze spadzi – soku drzew przetworzonego przez owady i przetransportowanego przez pszczoły do ula. Jest bogata w cukry i aminokwasy, co czyni ją atrakcyjną dla pszczół.Ważne, aby wiedzieć, kiedy i dlaczego warto stosować miód spadziowy, aby móc świadomie korzystać z jego szerokich właściwości leczniczych. Rodzaje miodu spadziowego Istnieją dwie odmiany miodu spadziowego: liściasta oraz iglasta. Spadź liściasta najczęściej pochodzi z drzew lipy, kl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkie okruszki

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.