Placki pszenno-migdałowe

Placki pszenno-migdałowe

Placki pszenno-migdałowe

Zapraszam na smaczne placuszki. Zrobione z dodatkiem zmielonych migdałów smakują wyśmienicie. Polecam podawać z dżemem lub konfiturą i kubkiem kakao. Składniki: 2 szkl mleka migdałowego 2 jajka 2,5 szkl mąki pszennej 1 szkl mielonych migdałów 2 łyżki oleju 1 łyżeczka olejku migdałowego 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki ksylitolu (cukru) Przygotowanie: Do miski wlewamy mleko, olej, olejek i wbijamy jajka, mieszamy razem. Następnie wsypujemy mąkę, migdały mielone, proszek do pieczenia i ksylitol (cukier). Mik... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodkie i nie tylko historie kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.