Gofry cukiniowe (wytrawne)

Gofry cukiniowe (wytrawne)

Gofry cukiniowe (wytrawne)

Zapraszam na gofry wytrawne z cukinią. Świetnie smakują na lekki obiad lub kolację z dodatkiem sałatki z pomidorków. Polecam #włączgościnność Składniki: 1 cukinia (ok.200g) 1 jajko 1 łyżka oleju bazyliowego (lub innego) 2 łyżki mąki pszennej 1/4 łyżeczki soli, pieprzu i czosnku suszonego Przygotowanie: Cukinię myjemy i ścieramy razem ze skórką na tarce o dużych oczkach. Odciskamy z nadmiaru soku i przekładamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Rozgrzewamy gofrownicę i smażymy gofry.   ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodkie i nie tylko historie kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.