Tarta cytrynowa aromatyzowana zieloną herbatą z maślankowym kremem chantilly

Tarta cytrynowa aromatyzowana zieloną herbatą z maślankowym kremem chantilly

Tarta cytrynowa aromatyzowana zieloną herbatą z maślankowym kremem chantilly

Obłędnie pyszna tarta cytrynowa, lekka i odświeżająca, aksamitne wypełnienie kruchego ciasta w połączeniu z maślankowym kremem chantilly to deser godny mistrzów. Moje podniebienie nie tęskniło nigdy za "kwaśnymi słodkościami", aż do skosztowania jest tarty, koniecznie spróbujcie jej w swoim domu, a gwarantuję, że zaskarbicie sobie względy nawet najbardziej zagorzałych przeciwników "kwaśnych deserów".  Składniki  Czas przygotowania: 90 min   Kruche ciasto 110 g schłodzonego masła 2 łyżki cukru pudru... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki Kompromis

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Ania PetrynaAnia Petryna

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, krem, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, deser, desery, fasola, tarta na słodko, szybkie ciasto, ciasto cytrynowe, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasta z masa, bez pieczenia, szybki deser, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Słodki Kompromis

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.