Bakłażany faszerowane komosą ryżową, wiśniami i granatem

Bakłażany faszerowane komosą ryżową, wiśniami  i granatem

Bakłażany faszerowane komosą ryżową, wiśniami i granatem

Bakłażany zalewają stragany, podobnie jak cukinie to najlepszy czas na ich zastosowanie w kuchni. Grillowane plastry z sosem tahin, pieczone z orientalnymi przyprawami, opalane aby wydobyć miękki miąższ do słynnego baba ganoush, wszystkie zastosowania są przepyszne i zdrowe dla naszego organizmu, gdyż bakłażany mają właściwości detoksykacyjne, poprawiają przemianę materii i obniżają zły cholesterol. Skóra podczas pieczenia staje się dość twarda, ale miąższ cudownie się od niej oddzieli trakcie jedzenia. Komosę mo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki Kompromis

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.