ORZECHOWO-ŚLIWKOWA NUTELLA

ORZECHOWO-ŚLIWKOWA NUTELLA

ORZECHOWO-ŚLIWKOWA NUTELLA

takie powidła doskonale nadają się na kanapki i do naleśników       SKŁADNIKI  na 4 słoiczki: 1 kg śliwek, 2 cukry waniliowe, ok. ¾ szkl. cukru, 50 g ciemnego kakao, 200 g zmielonych orzechów włoskich WYKONANIE Śliwki drylujemy, miksujemy blenderem, przekładamy do garnka lub rondla o grubym dnie. Smażymy na wolnym ogniu około 1,5 godziny. Dodajemy cukier i cukry waniliowe, smażymy ok. 30 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy kakao, dokładnie mieszamy, następnie dodajemy orzechy. Smażymy jeszcze o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodki bratek

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.