ORZECHOWE GOFRY

ORZECHOWE GOFRY

ORZECHOWE GOFRY

Pyszne i chrupiące gofry z dodatkiem orzechów i cynamonu, typowo jesienny smak, a szczypta soli doskonale podkreśli każdy deser. Koniecznie podajcie gofry z powidłami śliwkowymi lub czekośliwką.   SKŁADNIKI  2 jajka, 1szkl. mąki pszennej, 3 łyżki zmielonych orzechów włoskich, ½ szkl. wody, ¼ szkl. mleka, 3 łyżki cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli o'Sole, szczypta cynamonu, 3 łyżki oleju WYKONANIE Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Żółt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodki bratek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.