CZEKOŚLIWKA

CZEKOŚLIWKA

CZEKOŚLIWKA

powidła śliwkowe z dodatkiem dużej ilości kakao, które doskonale nadają się do naleśników, gofrów oraz różnych deserów SKŁADNIKI składniki na 4 słoiczki: 1 kg śliwek, 2 cukry waniliowe, ok. ¾ szkl. cukru, 50 g ciemnego kakao WYKONANIE Śliwki drylujemy, miksujemy blenderem, przekładamy do garnka lub rondla o grubym dnie. Smażymy na wolnym ogniu około 1,5 godziny. W połowie smażenia dodajemy cukry. Zdejmujemy z ognia, dodajemy kakao, dokładnie mieszamy. Smażymy jeszcze ok. 30 min. Gorące powidła przekładamy do wyp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodki bratek

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.