Żyrafa- maślana chałka.

Żyrafa- maślana chałka.

Żyrafa- maślana chałka.

Przepis na : deser

     Dziś zapraszam na zachwycającą chałkę. Jest cudownie miękka, delikatna, maślana, słodziutka, pachnąca... i jeszcze ten uroczy wzorek- czy można chcieć czegoś więcej? Bardzo nam smakowała! Jutro upiekę znowu :) Składniki na Żyrafę- maślaną chałkę:  na keksówkę o wymiarach 12x32 cm 400 g mąki pszennej 7 g drożdży instant (lub 20 g świeżych) 50 g  cukru waniliowego 250 ml ciepłego mleka szczypta soli 60 g roztopionego masła DODATKOWO: 20 g kakao gorzkiego 3 łyżki cukru 30-40 ml ciepłeg... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mąka, śniadania, śniadanie, ciasto na niedziele, placuszki, roladki, śniadanie dla dzieci, przekąska, czekolada, kolacja, drożdżowe, deser, desery, przekąski, chleb, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, chleb na drożdżach , chleb mieszany, biała czekolada

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.