Pierogi ruskie.

Pierogi ruskie.

Pierogi ruskie.

Przepis na : obiad

     Dziś zapraszam na klasykę polskiej kuchni, czyli na pierogi ruskie. Mięciutkie ciasto skrywające smakowite nadzienie, okraszone rumianą cebulką zajmuje honorowe miejsce pośród przygotowywanych przeze mnie potraw. Najlepsze pierogi robi moja mama, nauczyła ją babcia, ale na szczęście odziedziczyłam po nich tę zdolność. Jako, że to danie bezmięsne najczęściej pierogi ruskie jadaliśmy w piątki, na przemian z rybą, czy  pierogami z kapustą i grzybami . Od czasu do czasu pojawiały się tak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, pierogi przepis, ciasto, z jagodami, ziemniak, kapustą, twaróg, jabłka, mięso, ziemniaki, grzyby, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pierogi z mięsem, kluski, śliwka, truskawki, truskawka, polewa, ryby, placuszki, ryba, pierogi z kapusta i grzybami, obiad, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z bezami, ryba w ciescie, ciasto z truskawkami, ciasta z jabłkami

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.