Panpepato.

Panpepato.

Panpepato.

     Panpepato to włoskie korzenne ciasto pełne orzechów, podobne do piernika z mnóstwem bakalii, zbliżone do Panforte , ale mniej ciągnące, a bardziej miękkie. Jeśli macie ochotę na słodkie, pyszne ciasto, zapraszam! Składniki na Panpepato:  na formę o średnicy 20 cm 50 g migdałów bez skórek 50 g orzechów laskowych bez skórek 50 g orzechów włoskich 40 g orzechów piniowych 60 g owoców kandyzowanych (lub suszonych moreli, żurawin) 30 g rodzynek (sparzonych i odsączonych) 40 g gorzkiego kakao 1 ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, ciasto, orzechy, mielone, do pracy, polewa czekoladowa, piernik, ciasto z orzechami, boże narodzenie, ciasto na boże narodzenie, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, biała czekolada, biała polewa do ciasta, bez pieczenia

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.