Ryba Wigiljna w occie na słodko kwaśno

Ryba Wigiljna w occie na słodko kwaśno

Ryba Wigiljna w occie na słodko kwaśno

Specjał rybny czyli ryba w occie zrobiona na słodko-kwaśno . Bardzo smaczna i nie może jej zabraknąć na stole Wigilijnym.   Składniki:   2 kg pangi mąka pszenna sok z cytryny sól pieprz mielony olej do smażenia   Zalewa: 2 litry wody wrzątku 3 cebule 1 płaska łyżka soli 3/4 szklanki cukru 6 liści laurowych 6 ziela angielskie 1 szklanka octu pierz mielony 1 łyżeczka Pangę kroimy na mniejsze kawałki ( na pół wystarczy) solimy pieprzymy i skrapiamy z sokiem z cytryny. Obtaczamy w mące i kładziemy n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.