Pączki bawarskie

Pączki bawarskie

Pączki bawarskie

Muszę przyznać , że takie pączki smażyłam po raz pierwszy i jestem pod ich wieeeeelkim wrażeniem. Mają delikatny smak cytrynowy i są niezwykle mięciutkie i nie czuć co najważniejsze oleju. Nie są też bardzo słodkie a więc do osłodzenia dodajemy na wierzch troszeczkę powideł  śliwkowych i ozdabiamy każdego pączusia bitą śmietaną. źródło : /" Krok po kroku "/   Składniki na ok. 25 pączków: 250 ml mleka 30 g drożdży 70 g cukru 500 g mąki  sól skórka starta z cytryny 3 żółtka łyżka rumu 80 g masła olej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różne smaki w kuchni

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.