Tagliatelle z sosem kurkowo-porowym na mleku kokosowym

Tagliatelle z sosem kurkowo-porowym na mleku kokosowym

Tagliatelle z sosem kurkowo-porowym na mleku kokosowym

Kurki to wspaniałe grzyby. Te złote parasolki o lekkim, orzeźwiającym smaku idealnie smakują w połączeniu z zielonymi wstążkami pora. Ten lekki sos przygotowuje się szybko i prosto, i stanowi on doskonałą okazję, aby w pełni korzystać z kurkowego sezonu.  Składniki na 2 porcje: 2 pory (tylko biała część) 250g kurek 2 łyżki oleju sól, pieprz szczypta pieprzu kajeńskiego 125ml białego wytrawnego wina ½ puszki (ok.200ml) gęstego mleka kokosowego odrobina świeżo zmielonej gałki muszkatołowej 250g makaronu t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinna - blog wegański

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.