Pełnoziarniste cebularze z czarnuszką

Pełnoziarniste cebularze z czarnuszką

Pełnoziarniste cebularze z czarnuszką

Przepis na : śniadanie

Czyli pyszne drożdżowe bułeczki z dodatkiem cebulowego farszu. Te przygotowane poniżej różnią się od tych tradycyjnych lubelskich tym, że zamiast maku zawierają czarnuszkę, a w miejsce zwykłej pszennej mąki występuje tu pełnoziarnista mąka orkiszowa. Jednak najważniejsze elementy pozostają bez zmian – złocista barwa, chrupiąca skórka i wspaniały zapach wydobywający się z ciepłego jeszcze piekarnika. Składniki na 6 bułeczek: Ciasto: 2 ½ szklanki pełnoziarnistej mąki orkiszowej, najlepiej ekologicznej (u mnie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinna - blog wegański

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.