Maślankowe placuszki migdałowo-bananowe

Maślankowe placuszki migdałowo-bananowe

Maślankowe placuszki migdałowo-bananowe

Przepis na : śniadanie

Istnieją dwie rzeczy, w których domowe mleko migdałowe sprawdza się najlepiej – poranna kawa oraz wszelkiego rodzaju pancakesy. Sklepowe mleko, choć wcale bym nim nie pogardziła, nie może się równać z tym domowym ze względu na zdecydowanie mniejszą zawartość głównego surowca – w tym wypadku migdałów – dzięki czemu mleko domowe jest bardziej kremowe. Ma to swoje odzwierciedlenie w fakturze placuszków – delikatnej i puszystej. Sok z cytryny dodatkowo zakwasi mleko i spowoduje powstanie roślinnej maślanki, która p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinna - blog wegański

Warto przeczytać

Dieta bananowa

Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.