Hummus z masłem orzechowym i pieczonym czosnkiem

Hummus z masłem orzechowym i pieczonym czosnkiem

Hummus z masłem orzechowym i pieczonym czosnkiem

Przepis na : śniadanie

Klasyk w kulinarnym świecie roślinożerców wcale nie musi zawierać w swoim składzie sezamowej tahiny – godnie zastąpią ją również inne składniki sprawiając, że za każdym razem hummus nabierze innego charakteru. Polecam zarówno pieczony czosnek, którego skarmelizowane ząbki wzbogacą hummus słodkim nieco łagodniejszym smakiem, jak i masło orzechowe – kremowe, aksamitne, sycące i wyraziste. Bardzo posmakowała nam poniższa mieszanka – do tego stopnia, że w towarzystwie krakersów, pieczywa czy kawałków świeżych w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinna - blog wegański

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.