Sos malinowy czyli frużelina z mrożonych malin

Sos malinowy czyli frużelina z mrożonych malin

Sos malinowy czyli frużelina z mrożonych malin

Frużelina to owoce w żelu, chociaż mi przypominają po prostu sos malinowy. Przygotowałam je z mrożonych owoców, ponieważ takie akurat mam w zamrażarce, ale doskonale nadają się do niej również owoce świeże. Frużelina jest dość gęsta, błyszcząca i można przechowywać ją w lodówce około tygodnia. Nie próbowałam pasteryzować jej w słoiczkach, ponieważ zawiera żelatynę, a żelatyna w wysokich temperaturach traci swoje właściwości. Ale pewnie i na to można by znaleźć jakiś sposób. No chyba, że już znaleźliście to... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Relaxtime

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.