Dżem truskawkowy domowej roboty

Dżem truskawkowy domowej roboty

Dżem truskawkowy domowej roboty

Aż szkoda myśleć ale naprawdę wielkimi krokami zbliża się koniec sezonu na truskawki. U mnie są już powoli coraz droższe. Na szczęście udało mi się zrobić zapas dżemu truskawkowego. Nie czekałam z nim do ostatniej chwili tylko robiłam partiami w trakcie całego sezonu na truskawki. Kupowałam takie które były już np. jedno lub dwudniowe. Na dżem nadawały się znakomicie, a przy okazji kosztowały prawie o połowę mniej niż truskawki całkiem świeże. Muszę przyznać, że tegoroczny owoc był dość mocno „wodnist... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Relaxtime

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.