Tarta z malinami i białą czekoladą

Tarta z malinami i białą czekoladą

Tarta z malinami i białą czekoladą

Spód: -300g mąki pszennej -150g zimnego masła -2 jajka -1,5 opakowania cukru wanilinowy -2 łyżki mleka Do miski przesiać mąkę pszenną, dodać pokrojone w kostkę masło, cukier wanilinowy, jajka oraz 2 łyżki zimnego mleka. Ciasto energicznie zagnieść do uzyskania jednolitej konsystencji. Przygotować formę do tarty o średnicy 30 cm, posmarować masłem i wykleić dokładnie ciastem. Wstawić do lodówki na ok. 30 min. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia i wsypać surowy ryż/groch/fasolę (obciążnik, aby ciasto się nie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Receptura smaku

Autor

Katarzyna Rysz

Kasia. Farmaceutka, miłośniczka zdrowych słodkości i smacznego gotowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ryż, tarta, biała czekolada, czekolada, maliny, ciasto z malinami, ciasta z masa, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, tarta czekoladowa

Inne przepisy z Receptura smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.