Tarta z botwinką, fetą i kozim serem

Tarta z botwinką, fetą i kozim serem

Tarta z botwinką, fetą i kozim serem

Wspominałam już jak bardzo lubię sezonowe produkty? Dzisiaj przyszedł czas na botwinkę i pyszną tartę. Spód: -200g mąki pszennej -50g mąki pełnoziarnistej -125g zimnego masła -1 jajko -2 łyżki mleka -szczypta soli    Wszystkie składniki wrzucić do miski i energicznie wyrobić ciasto. Formę na tartę (średnica 30cm)  posmarować masłem i wyłożyć ciasto. Podpiec 15 minut w piekarniku w temp. 170 stopni Celsjusza.  Nadzienie: -3 pęczki botwinki -3 łyżki posiekanego szczypiorku -200 g pokruszonej fety - 2... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Receptura smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.