Raspberry meringue pie, czyli tarta z kremem malinowym i bezą

Raspberry meringue pie, czyli tarta z kremem malinowym i bezą

Raspberry meringue pie, czyli tarta z kremem malinowym i bezą

Słodycz bezy, kwaśne nadzienie oraz maślany spód stanowi idealne połączenie, które zachwyci niejednego z nas. Jest to malinowa wersja klasycznej tarty cytrynowej z lemon curd. Spód: -220g mąki pszennej -120g masła -2 żółtka -1 cukier wanilinowy -1 łyżka wody  Do miski przesiać mąkę, dodać cukier wanilinowy, masło pokrojone w kostkę oraz żółtka. Na koniec dodać łyżkę wody.  Ciasto energicznie zagnieść do uzyskania jednolitej masy.  Przygotować formę do tarty o średnicy 30 cm, posmarować ją masłem i wy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Receptura smaku

Autor

Katarzyna Rysz

Kasia. Farmaceutka, miłośniczka zdrowych słodkości i smacznego gotowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, malinowe, ryż, maliny, krem, bez pieczenia, ciasta z masa, ciasto z malinami, ciasto cytrynowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z kremem, ciasta z kremami

Inne przepisy z Receptura smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.