PANI WALEWSKA

PANI WALEWSKA

PANI WALEWSKA

Ciasto kuszące słodyczą przełamane kwaskowym dżemem z czarnej porzeczki, który nadaje ciastu niepowtarzalny smak. Z delikatną bezą posypaną płatkami migdałowymi. Nie ma w tym więc nic dziwnego że ciasto nazwano Pani Walewska, aby uwieść JCesarza sama słodycz nie wystarczy trzeba odrobinę niepowtarzalnego charakteru Jktóry kryje się pod pięknymi strojami. Składniki (forma35x20 cm) Ciasto 15 łyżek mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki śmietany 18% 3 żółtka 2 łyżeczki proszku d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Autor

RAROSSARAROSSA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mąka, cukier, budyń, pieczenie, krem, porzeczki, deser, desery, ciasta z kremami, cukier puder, ciasto z porzeczką, czarna porzeczka, słoik, kakao, ciasto z białek , ciasto z bezami, ciasto z kremem, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, ciasto budyniowe, bez pieczenia, puszyste ciasto, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z kawą, ciasto z masa, ciasto ucierane

Inne przepisy z RAROSSA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.